Aktiens historia

BrightBid Group (fd Speqta) är ett adtech bolag som ger onlineannonsörer möjlighet att optimera sin marknadsföring med hjälp av data och AI. Bolagets SaaS tjänst BrightBid (inkl Bidbrain) är ett verktyg för att ge kunderna bästa möjliga resultat och överbrygga olika annonsplattformar. Vi har en historik av innovation och prestationsbaserad marknadsföring.

01

Vision

Alla onlineannonsörer ska ha tillgång till bästa AI-baserade tekniken för att oberoende optimera sin annonsspendering.

02

Mål

Möjliggöra onlineannonsörer att optimera sin annonsspendering med AI.

03

Kunder

Onlineannonsörer

Affärsmodell

SaaS tjänsten BrightBid (inkl Bidbrain) har en månatlig abonnemangsavgift, beroende på hur stor annonsering kunden har och vilka moduler av tjänsten som används.

Om BrightBid

Grundat 2020. BrightBid är en tjänst som skapar tydliga resultat och mervärde för onlineannonsörer, genom att utnyttja kraften i ny teknik som AI för att driva kundvärde. Inkluderar även funktionaliteten från tjänsten Bidbrain www.bidbrain.com. Läs mer på www.brightbid.com. BrightBid Group har dock en längre historik som Speqta och Mytaste, vilket beskrivs nedan.

Vår historia

BrightBid Group grundades 2003 med en ambition att en dag bygga egna onlinetjänster. Genom innovativa tjänster som allaannonser.se, Shopello, Mytaste och Vinklubben byggde bolaget upp både sin kännedom och kunskapsbas om hur prestationsbaserad marknadsföring fungerar. Under 2021 och 2022 avyttrades stora delar av det uppbyggda värdet och verksamheten för att behålla och satsa på den del med störst tillväxtpotential globalt: Adtech. 2023 förvärvade Speqta bolaget BrightBid och BrightBid Group är idag ett snabbväxande SaaS-bolag med spännande AI-teknik.

BrightBid-förvärvet

Speqta förvärvar och går samman med snabbväxande SaaS-bolaget BrightBid